Menu 12–18.02.2024

Zestawienie obejmujące diety: podstawowa (1), łatwostrawna (2), łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu (3), z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6), bogatobiałkowa (9), niskobiałkowa (10), bezmleczna (ML), bez mięsa (BM), *posiłki z programu „Dobry posiłek w szpitalu”

ALERGENY :
1 – zboża zawierające gluten, 2 – skorupiaki i produkty pochodne, 3 – jaja i produkty pochodne, 4- ryby i produkty pochodne, 5 – orzeszki ziemne (arachidowe), 6 – soja i produkty pochodne, 7 – mleko i produkty pochodne, 8 – orzechy, 9 – seler i produkty pochodne, 10 – gorczyca i produkty pochodne, 11 – nasiona sezamu i produkty pochodne, 12 – dwutlenek siarki.

Zawartość energii i podstawowych składników odżywczych oraz sodu w posiłkach przygotowanych dla pacjentów szpitala 12–18.02.2024

Wersja menu w formacie PDF

Poniedziałek 12.02.2024

Śniadanie
Serek wiejski7 (93kcal) (100g) z rzodkiewką tartą (8kcal) (45g), koperkiem (1 kcal) (2g) i pestkami dyni (29kcal) (5g) / 9.– serek wiejski7 150g/ ML.– zamiast serka wiejskiego polędwica z kurczaka (56 kcal) (60g) / 10. – ser sojowy, tofu6 (60g) (76 kcal)
Dżem wiśniowy, niskosłodzony (46kcal) (30g)
Bułki wrocławskie1 (147kcal) (50g)/ 2./3./ 10.– bułki grahamki zamiast wrocławskich
Chleb pełnoziarnisty1 (93kcal) (50g)/ 2./3./10.– zamiast pełnoziarnistego graham1
Masło7 (150kcal) (20g)/ 3. 10g (75 kcal)
Pomidor (7 kcal) (30g)/ 2./3.– bez skórki/ 10.– ogórek
Sałata (1kcal) (5g)
Kakao na mleku7 (148 kcal) (250 ml)/ 3. – mleko odtłuszczone /6. – bez cukru (128 kcal) / 10.– bez mleka (na wodzie) i bez cukru

II śniadanie*
Sałatka z mozzarellą (mix sałat, pomidor, ogórek, oliwa) 70/30g7 (138kcal) 2– w sałatce pomidory bez skórki i zamiast ogórka więcej pomidorów 10, ML– bez sera, więcej warzyw
Woda 250ml

Zupa
Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą7,9 (275 kcal) (350 ml)/ 2.– zupa krem z pieczonych warzyw korzeniowych7,9 (268 kcal)/ ML/ 10.– zamiast śmietany śmietana roślinna6,8
II danie
Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem mielonym drobiowym (300g), sos pomidorowy1, 7 (60g) (414 kcal) / 2./3.– gołąbki drobiowe z ryżem bez kapusty (350g) z marchewką i groszkiem (120g) (448 kcal)/ 9.– Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem mielonym drobiowym (350g), sos pomidorowy1,7 (60g) (482 kcal)/ ML– zamiast jogurtu naturalnego jogurt roślinny6,8/ BM. – zamiast mięsa mielonego fasola (489 kcal)/ 10. – zamiast mięsa mielonego fasola, bez sosu (409 kcal)
Jabłko (100 kcal) (200g)
Kompot malinowy (100 kcal)/ 6./10. – bez cukru (80 kcal)
Mandarynka 1szt.*

Kolacja
Placuszki owsiane z bananem i siemieniem na ciepło z jogurtem3,7 (420 kcal) (100g, 2 szt) /6.– zamiast banana jabłko (49 kcal) (100g)
Chleb pełnoziarnisty1 (93kcal) (50g)/ 2./10.– zamiast pełnoziarnistego graham1
Masło7 (10g)
Ser gouda7 (107kcal) (30g) / 2./3. – ser twarogowy, chudy7 (49 kcal)(50g)/ 9. – ser twarogowy chudy (74 kcal) (75g)/ ML– szynka konserwowa, wieprzowa9,10 (36kcal) (30g)/ 10. – pasta z marchewki i papryki (84 kcal) (30g)
Pomidor (6 kcal) (30g) / 2./3. – bez skórki / 10. – ogórek
Sałata (1 kcal) (5g)
Herbata czarna bez lub z cytryną (250ml)

II kolacja*
Jogurt pitny owocowy 330ml7 (264kcal) 6– jogurt naturalny 200g7 (134kcal) 10, ML– jogurt wegański 200g6 (132kcal)

Posiłek II śniadania (dieta podstawowa) 12.02.2024
Posiłek obiadowy – zupa i owoc (dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów) 12.02.2024
Posiłek obiadowy – drugie danie (dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów) 12.02.2024

Wtorek 13.02.2024

Śniadanie
Jajka na miękko3 (60 kcal) (50g, 1 szt.)/ 9.– jajka (180 kcal) (100g, 2 szt.)
Szynka z indyka1,9,10 (25 kcal) (30g)/ BM. – zamiast wędliny ser żółty7 (95 kcal)(30g)/ 10. – pasta z marchewki i papryki (168 kcal) (60g)
Chleb graham1 (139 kcal) (50g)/ 3. – chleb 100 g (278 kcal)
Chleb pszenny1 (129 kcal) (50g)/ 6./9.– zamiast pszennego razowy1
Papryka czerwona (13 kcal) (40g) / 2./3.- zamiast papryki pomidor bez skórki
Pomidor (7 kcal) (60g)/ 10. – ogórek
Masło ekstra7 (20 kcal) (20g)/ 3. – zamiast masła serek Bieluch7 (20g) (25 kcal)
Sałata (1 kcal) (5g)
Herbata czarna bez lub z cytryną (250ml)

II śniadanie*
Chleb żytni bez drożdży 40g1+ pasta twarogowa z suszonymi pomidorami 40g7 (142kcal) 2– chleb pszenny1 ML– szynka drobiowa 15g1,6,9 z ogórkiem 10g
Woda (250 ml)

Zupa
Zupa z kapusty i pomidorów9 (300 kcal) (350 ml)/ 2./3.– zupa jarzynowa z ziemniakami7,9 (291 kcal) (350 ml)/ BM. / 10.– zupa na wywarze jarskim z dodatkiem oliwy (350ml)
II danie
Duszony kurczak (100g) w porach w sosie śmietanowym7 (60) (293 kcal)/ BM. – zamiast kurczaka ciecierzyca (100g) (310 kcal)/
Makaron1 (200g) (174 kcal)
Surówka z marchewki i selera9 (42 kcal)/ 2./3.– duszony kurczak (150g) w sosie szpinakowo-jogurtowym7 z makaronem1 (200g) z surówką z marchewki i selera9/ 6. – makaron razowy/ 9.– duszony kurczak (150g) (147 kcal)/ 10.– kurczak (60g) w sosie porowym na śmietanie roślinnej6,9 (80g) (283 kcal)/ ML.– zamiast śmietany śmietana roślinna6,8
Kompot z owoców leśnych (100 kcal)/ 6./10.– bez cukru (80 kcal)
Banan 1szt.*

Kolacja
Pastą z makreli, białego sera i jajka3,7 (237 kcal) (60g)/ 2. – Pasta twarożkowo-tuńczykowa z majerankiem3,7 (80 kcal) (60g), dżem wiśniowy (46 kcal) (30g)/ 3. – pastwa twarożkowo – tuńczykowa z majerankiem na twarogu chudym3,7 9.– pasta z makreli, białego sera i jajka (316 kcal) (80g)/ ML.– zamiast jogurtu naturalnego jogurt roślinny6,8, zamiast twarogu ser tofu6/ 10. – meksykańska pasta z fasoli (60g) (123 kcal)
Masło ekstra (75kcal) (10g)/ 3. – 5g (37 kcal)
Chleb pszenny (129kcal) (50g)/ 6. – zamiast pszennego razowy1
Chleb pełnoziarnisty1 (93kcal) (50g)/ 2./10. – zamiast pełnoziarnistego graham
Ogórek (8 kcal) (90g)/ 2. – pomidor bez skórki
Herbata czarna bez lub z cytryną (250ml)

II kolacja*
Jogurt naturalny 200g7 (134kcal) 10, ML– jogurt wegański 200g6 (132kcal)

Posiłek śniadaniowy (dieta podstawowa) 13.02.2024

Posiłek obiadowy – zupa i owoc (dieta łatwostrawna) 13.02.2024

Posiłek obiadowy – drugie danie (dieta łatwostrawna) 13.02.2024

ŚRODA (POPIELCOWA) 14.02.2024

Śniadanie
Kokosowa owsianka z gruszką (70g) na mleku7 (295 kcal)/ 3. – na mleku odtłuszczonym/ 6.– kokosowa owsianka z gruszką (70g) na wodzie z jogurtem naturalnym (90 kcal) (150g)/ 10./ML.– zamiast mleka krowiego napój roślinny6,8
Wegański pasztet z czerwonej soczewicy9 (180kcal) (50g)/ 2.– pasztet jaglany z selera i marchewki9 (165 kcal) (50g)
Chleb żytni razowy1 (114kcal) (50g)/ 2./3./10. – zamiast razowego graham1
Pomidor (11kcal) (60g)/ 2./3. – bez skórki / 10.– ogórek zamiast pomidora
Sałata (1kcal) (5g)
Herbata czarna z cytryną lub bez (250 ml)

II śniadanie*
Wrap pszenny z serem feta i warzywami (pomidor, papryka, sałata) 80g1,3,6,7,9 (149kcal) 2– pomidor bez skórki, bez papryki 6– wrap pełnoziarnisty ML– wędlina drobiowa1,6,9 zamiast sera
Woda (250 ml)

Zupa
Zupa kalafiorowa9,7 (272kcal) (350 ml)/ 2./3.– zupa pomidorowa z ryżem9 (256 kcal)/ 10./BM. – zupa kalafiorowa na wywarze jarskim1,9 (222 kcal)
II danie
Pulpety rybne1,4 (120g) w sosie śmietanowym (60g) 1,7 z ziemniakami (200g) i surówką z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki (120g) (722 kcal)/ 2./3. – zamiast śmietany jogurt naturalny7, surówka z sałaty i oliwy (61 kcal) (120g)/ 6. – ryż brązowy zamiast białego/ 9.– pulpety rybne (150g)/ ML.– zamiast śmietany śmietana roślinna6,8 / 10.– pulpety rybne1,4 (70g) w sosie na bazie śmietany roślinnej (60g) z kaszą jęczmienną perłową1 (200g) (542 kcal)
Kompot jabłkowy (100kcal)/ 6./10.– bez cukru (80g)
Pomarańcza 1/2szt.*

Kolacja
Brokułowa (150g) sałatka z fasolą (80g) i serem feta (40g) 7 (363kcal), chleb żytni razowy1 (114kcal) (50g)/ 2./3.– hummus6,9,10 (198 kcal) (60g), pomidor bez skórki (6 kcal) (30g), rzodkiewka tarta (5 kcal) (30g), zamiast chleba razowego graham1, chleb pszenny1 (129 kcal) (50g)/ 6. – bez chleba/ 10./ML– zamiast jogurtu naturalnego jogurt roślinny6,8, sera feta – tofu6
Herbata czarna bez lub z cytryną (250ml)

II kolacja*
Kefir naturalny 360ml7 (148kcal) 10, ML– jogurt wegański 200g6 (132kcal)

Posiłek śniadaniowy (dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów) 14.02.2024
Posiłek obiadowy – zupa i owoc (dieta podstawowa) 14.02.2024
Posiłek obiadowy – drugie danie (dieta podstawowa) 14.02.2024

CZWARTEK 15.02.2022

Śniadanie
Ryż na mleku7 z jabłkami (100g), cynamonem i pestkami dyni (5g) (350 kcal)/ 3.– mleko odtłuszczone/ jabłko tarte 6.– ryż brązowy zamiast białego/ 10./ML.– zamiast mleka napój roślinny6,8
Chleb pszenny1 (129kcal) (50g)/ 6.– chleb żytni1 zamiast pszennego
Masło7 (75kcal) (10g)/ 3. – zamiast masła serek Bieluch7 (20g) (25 kcal)
Polędwica sopocka1,9,10 (38kcal) (30g)/ 9.– polędwica sopocka (57 kcal) (45g)/ BM. – zamiast wędliny ser żółty7 (95 kcal)(30g) / 10.– polędwica sopocka (15g) (16 kcal)
Pomidor (11kcal) (60g)/ 2./3.– bez skórki / 10.– ogórek
Sałata (1kcal) (5g)
Herbata z owoców leśnych (250 ml)

II śniadanie*
½ bułki żytniej 35g1 + masło 3g7 + ser Gouda 15g7 + ogórek 10g (165kcal) 2– bułka pszenna1, liść sałaty ML– szynka drobiowa1,6,9
Woda (250 ml)

Zupa
Zupa krem z buraczków z kostką z tofu6,7,9 (303kcal) (350 ml)/ 10./ML.– zamiast śmietany śmietana/ jogurt roślinny6,8
II danie
Naleśniki z farszem szpinakowo-serowo-twarogowym1,3,7 (350 g)(476 kcal) /2./3.– twaróg chudy zamiast półtłustego/ 9.– Naleśniki z farszem szpinakowo-serowo-twarogowym1,3,7 (400 g)(544 kcal)/ 10./ML.– zamiast twarogu i sera feta tofu6 , zamiast jogurtu naturalnego jogurt roślinny6,8
Surówka z papryki i ogórka (36 kcal) (60g) / 2.– zamiast papryki pomidor bez skórki
Kompot jabłkowy (100kcal)/ 6./10.– bez cukru (80 kcal)
Jabłko 1szt.*

Kolacja
Chleb żytni pełnoziarnisty1 (222kcal) (120g)/ 2./3./10.– zamiast pełnoziarnistego graham1
Szynka z kurczaka1,9,10 (26kcal) (30g)/ 9.– szynka z kurczaka (39 kcal) (45g)/ BM.– zamiast wędliny ser żółty7 (95 kcal)(30g), 10.– pasta gryczano-pieczarkowa (85 kcal) (60g)
Ser edamski7 (95kcal) (30g)/ 2./3. – ser twarogowy, chudy7 (49 kcal) (50g)/ ML.– zamiast sera edamskiego ser roślinny6 (76 kcal) (50g) / 10. – sama pasta
Masło ekstra7 (150kcal) (20g)/ 3.– 10g (75 kcal)
Ogórek (6kcal) (40g)/ 2. – pomidor bez skórki
Rzodkiewka (5kcal) (30g)/ 2. – tarta
Szczypiorek (1 kcal) (2g)
Herbata czarna bez lub z cytryną (250ml)

II kolacja*
Jogurt naturalny 200g7 (134kcal) 10, ML– jogurt wegański 200g6 (132kcal)

Posiłek śniadaniowy (dieta podstawowa) 15.02.2024
Posiłek obiadowy – zupa i owoc (dieta łatwostrawna) 15.02.2024
Posiłek obiadowy – drugie danie (dieta łatwostrawna) 15.02.2024

Piątek 16.02.2024

Śniadanie
„Smalec” wegański z fasoli10 z natką pietruszki (130 kcal) (60g)/ 2./10. – pasztet jaglany z selera i marchewki9 (165 kcal) (60g)/ 9.– ser twarogowy, chudy (57 kcal) (60g)
Bułka wrocławska1 (147 kcal) (50g)/ 6.– chleb żytni1 zamiast bułki/ 10. – sam graham
Chleb graham1 (116kcal) (50g)/ 10. – 100g (232 kcal)
Masło ekstra7 (150kcal) (20g)
Dżem truskawkowy, niskosłodzony (46kcal) (30g)/ 6.– serek Bieluch (38 kcal) (30g)
Rzodkiewka (5 kcal) (30g) 2./3. – tarta
Ogórek kiszony (4 kcal) (30g)/ 2./3. – pomidor bez skórki/ 10 – ogórek zielony
Kawa inka1 na mleku7 (164kcal) (250ml)/ 3. – mleko odtłuszczone/ 6. – bez cukru (144 kcal)/ 10. – na napoju roślinnym6,8, bez cukru (47 kcal) (250 ml)

II śniadanie*
Jogurt pitny owocowy 330ml7 (264kcal) 6- jogurt naturalny 200g7 (134kcal) 10, ML– jogurt wegański 200g6 (132kcal)

Zupa
Zupa jarzynowa z kaszą manną1,7,9 (296kcal) (350 ml)/ 2./3. – zamiast śmietany jogurt/ 6. – zamiast kaszy manny ryż brązowy/ ML.– zamiast śmietany śmietana roślinna6,8/ 10./BM. – zupa na wywarze jarskim z dodatkiem oliwy (350ml)
II danie
Mintaj4 (120g) pieczony w sosie jogurtowo-pietruszkowym7 (60g) z kaszą orkiszową1 (200g) i surówką colesław3 (130g) (508 kcal)/ 2./3. – zamiast colesława surówka z buraczków (120g)/ 9.– mintaj (150g) (118 kcal)/ 10. – mintaj4 (70g) (50 kcal)
Kompot malinowy (100 kcal)/ 6./10.– bez cukru (80 kcal)
Banan 1szt.*

Kolacja
Chleb żytni razowy1 (114kcal) (50g)/ 2./3./10 – zamiast razowego graham1
Chleb pszenny1 (129kcal) (50g)/ 6./10. – zamiast pszennego graham1
Ser gouda7 (179kcal) (60g) / 2./3. – ser twarogowy, chudy7 (59 kcal)(60g)/ 9. – ser twarogowy chudy (78 kcal) (80g)/ 10.– pasta gryczano-pieczarkowa (85 kcal) (60g)
Masło7 (150kcal) (20g)
Pomidor (11kcal) (60g)/ 2./3. – bez skórki/ 10. – ogórek zielony zamiast pomidora
Sałata (1kcal) (5g)
Herbata czarna bez lub z cytryną (250ml)

II kolacja*
Sok pomidorowy 200g (36kcal)

Posiłek śniadaniowy (dieta podstawowa) 16.02.2024

Posiłek obiadowy – zupa i owoc (dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów) 16.02.2024

Posiłek obiadowy – drugie danie (dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów) 16.02.2024

Sobota 17.02.2024

Śniadanie
Frankfurterki na ciepło1,9,10 (290kcal) (100g)/ 2./3. – parówki z indyka3,9,10 (220 kcal) (100g)/ 9.– parówki z indyka3,9,10 (120g) (264 kcal)/ 10./BM. – zamiast frankfurterek kiełbaski sojowe1,9,10 (299 kcal)(100g)
Bułki wrocławskie1 (147kcal) (50g)/ 2./3.– zamiast bułek wrocławskich chleb razowy1/ 10. – tylko grahamki
Bułki grahamki1 (131kcal) (50g)/ 10. – 100g (262 kcal)
Masło7 (150kcal) (20g)/ 3. – zamiast masła serek Bieluch7 (20g) (25 kcal)
Ketchup (10kcal) (10g) i/lub musztarda10 (17kcal) (10g)/ 2.– bez musztardy
Papryka czerwona (16kcal) (50g) / 2./3.– zamiast papryki pomidor bez skórki
Ogórki kiszone (4kcal) (40g)/ 2./3./10. – zamiast kiszonego mix sałat (4 kcal) (20g)
Herbata ziołowa (250 ml)

II śniadanie*
Wrap pszenny z szynką drobiową i warzywami (pomidor, papryka, sałata) 80g1,3,6,7,9 (121kcal) 2– pomidor bez skórki, bez papryki 6– wrap pełnoziarnisty BM– ser żółty7 zamiast wędliny
Zupa
Zupa szpinakowa7, 9 (241 kcal) (350ml) / 10./ML– zamiast śmietany śmietana roślinny6,8 /BM.– zupa jarska ze szpinakiem i fasolą7,9 (242kcal) (350ml)
II danie
Pieczone udko z kurczaka (180g) z ziemniakami (200g) i surówką z selera7,9 (150g)/ 2./3. – udko bez skórki/ 6.– zamiast ziemniaków kasza gryczana (172 kcal) (200g) 9.– udko pieczone z kurczaka (220g) (350 kcal)/ B.NB– zamiast jogurtu naturalnego jogurt roślinny6,8/BM. – zamiast udka pieczony dorsz z fetą (120g) (543 kcal)/ 10. – pierś z kurczaka (60g) z ryżem (200g) i brokułami (150g) (459 kcal)
Jabłko (50 kcal) (100g)/ 3.Jabłko 150 kcal (250 kcal)
Kompot jabłkowy (100 kcal)/ 6./10.– bez cukru (80 kcal)
Mandarynka 1szt.*

Kolacja
Chleb pszenny1 (128kcal) (50g)/ 6./10.– zamiast pszennego graham1
Chleb razowy1 (139kcal) (50g)/ 2./10. – zamiast razowego graham1
Szynka konserwowa, wieprzowa9,10 (38kcal) (30g) /BM.– zamiast wędliny ser żółty7 (95 kcal)(30g)/ 10. – pasta z marchewki i papryki (168 kcal) (60g)
Ser twarogowy, półtłusty7 (53kcal) (40g)/ 2./3.– ser twarogowy, chudy7 (49 kcal) (50g) / 9.– ser twarogowy, chudy (69 kcal) (70g)/ ML.– zamiast twarogu tofu6 / 10. – sama pasta
Masło ekstra7 (150kcal) (20g)/ 3. – zamiast masła serek Bieluch7 (20g) (25 kcal)
Pomidor (11kcal) (60g)/ 2./3. – bez skórki/ 10. –rzodkiewka zamiast pomidora
Rzodkiewka (5kcal) (30g)/ 2./3. – tarta
Herbata czarna bez lub z cytryną (250ml)

II kolacja*
Kefir naturalny 360ml7 (148kcal) 10, ML– jogurt wegański 200g6 (132kcal)

Niedziela 18.02.2024

Śniadanie
Jaglanka7 z tartą marchewką (45g), cynamonem i płatkami migdałów8 (353kcal) /3. – mleko odtłuszczone 6.– jaglanka na wodzie z marchewką (45g), cynamonem, płatkami migdałów i jogurtem naturalnym7 (150g) (315 kcal)/ 10./ML.– zamiast mleka napój roślinny6,8
Chleb pszenny1 (129kcal) (50g)/ 6. – zamiast pszennego razowy1
Kiełbasa żywiecka9,10 (91kcal) (30g)/ 2./3. – polędwica z kurczaka (28 kcal) (30g)/ 9.– polędwica z kurczaka (45g) (42 kcal)/ BM. – zamiast wędliny ser żółty7 (95 kcal)(30g)/ 10. – ser sojowy6 (45 kcal) (30g)
Masło ekstra7 (75kcal) (10g)/ 2. – dodatkowo serek Bieluch (38 kcal) (30g)/ 3. – zamiast masła serek Bieluch7 (20g) (25 kcal)/ 9.– dodatkowo serek Bieluch (38 kcal) (30g)
Pomidor (11kcal) (60g)/ 2. – bez skórki/ 10. – ogórek zielony zamiast pomidora
Herbata malinowa (250ml)

II śniadanie*
Sok pomidorowy 200g (36kcal)

Zupa
Rosół drobiowy z makaronem1,9 (254 kcal) (350ml)/ 10./BM. – zupa-krem z pieczonych warzyw korzeniowych z kurkumą9 (268 kcal)(350ml)

II danie
Pieczone kotlety mielone1,3 (100g)
Ziemniaki (200g)
Surówka z ogórków kiszonych, pora i jabłka (120g) (623 kcal) / 9. – pieczone kotlety mielone (400 kcal) (150g)/ 10./BM. – zamiast mielonych z mięsa kotlety1,3 z fasoli i cukinii z kaszą (200g) (500 kcal)
Kompot malinowy (100kcal)/ 6./10. – bez cukru (80 kcal)
Jabłko 1szt.*

Kolacja
Omlet3 (100g) na maśle7 ze szpinakiem i serem feta7 (360kcal)/ 3. – jajka3 na miękko (100g, 2 szt.), dodatkowo hummus6,9,10 (99 kcal) (30g)/ 9.– Omlet3 (150g) na maśle7 ze szpinakiem i serem feta7 (420kcal)/ ML.– zamiast sera feta – tofu6 / 10. – pasta z marchewki i papryki (168 kcal) (60g) z masłem7 (150 kcal) (20g)
Chleb żytni razowy1 (114kcal) (50g)/ 2./10. – zamiast razowego graham1
Chleb pszenny1 (129kcal) (50g) / 6./10. – zamiast pszennego graham1
Pomidor (11kcal) (60g)/ 2./3. – bez skórki / 10.– rzodkiewka zamiast pomidora
Herbata czarna bez lub z cytryną (250ml)

II kolacja*
Jogurt pitny owocowy 330ml7 (264kcal) 6 jogurt naturalny 200g7 (134kcal) 10, ML – jogurt wegański 200g6 (132kcal)

Share This
Szpital Rehabilitacyjny Świętego Karola Boromeusza przystąpił do programu „Dobry posiłek w szpitalu”. Zostaną nim objęci pacjenci Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej Szpitala Rehabilitacyjnego. Program ma na celu poprawę jakości żywienia w Szpitalu poprzez stosowanie diet odpowiednich do stanu zdrowia. Czytaj dalej
Napis Dobry posiłek w szpitalu

Zapytania ofertowe

Zapytanie ofertowe nr 1/2023
Zapytanie ofertowe nr 2/2023
Zapytanie ofertowe 2/2023 – wybór oferty
Zapytanie ofertowe 3/2023 Zobacz wszystkie
Napis Dobry posiłek w szpitalu

Dotacje

Szpital Rehabilitacyjny im. Świętego Karola Boromeusza został beneficjentem programu dofinansowania podmiotów leczniczych w zakresie wsparcia doposażenia w urządzenia robotyczne do rehabilitacji, ze środków Funduszu Medycznego Ministerstwa Zdrowia.
Dzięki programowi pozyskaliśmy 5 urządzeń robotycznych do rehabilitacji kończy dolnych i 3 urządzenia robotyczne do rehabilitacji kończyn górnych.
Urządzenia pozwolą na efektywne usprawnianie w oparciu o EMG oraz pozwolą na wykorzystywanie biofeedback w trakcie rehabilitacji chorych na choroby neurologiczne oraz będą stanowić istotne uzupełnienie pracy fizjoterapeutów.
Napis Dobry posiłek w szpitalu